Kavitacija sa elektrostimulacijom

Kavitacija sa eletrostimulacijom je tretman nisko frekvetnim ultrazvukom i predstavlja revolucionarnu tehniku za uklanjanje masnih naslaga i celulita. Pod dejstvom ultrazvuka u masnim celijama zahvaljujuci precizno utvdenoj frekvenci i snazi ultrazvucnih talasa dolazi do stvaranja mehurića koji se u trenutku kada se nakupi dovoljna energija tope,  praveci talas koji se širi unutar masne ćelije i dovodi do razgradnje masne celije (kao puter, koji zagrevate i on se pretvara u tečno stanje). Time se trajno uništavaju masne čelije i smanjuje se njihov ukupan broj u tkivu. Sadržaj masne ćelije se putem limfnog sistema odnosi iz medućelijskog prostora i dalje putem cirkulacije dolazi do jetre gde se masti razgraduju na isti način kao i masnoće unešene ishranom. Neke fragmente razložene masnoće (lipoproteini) potrebno je  potrošiti i putem fizicke aktivnosti i na taj način ih ukloniti iz cirkulacije.

Pre tretmana je potrebno uraditi laboratorijske analize lipidnog statusa kako bi se proverio nivo holesterola, triglicerida i šećera. Osobe sa povišenim nivoom holesterola i triglicerida potrebno je medicinski pratiti tokom procesa lečenja gojaznosti.

Tretman je potpuno bezbolan. Radi se po pravilu u razmacima od 5-7 dana i može se kombinovati sa drugim metodama lečenja gojaznosti izmedu tretmana, kao npr. anticelulit masaža koja ima za cilj da pospeši limfnu drenažu odnosno da odnese sadržaj koji se izlio u meducelijski prostor.

Broj tretmana je individualan i zavisi od veličine i strukture masnih naslaga. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana jer dolazi do smanjenja obima tretiranog područja i do nekoliko cm.