Fotoepilacija

Dugotrajna redukcija dlačica lica i tela, popularno nazvana TRAJNA EPILACIJA ili TRAJNA DEPILACIJA.

Za fotoepilaciju važi da je uspešna ako se posle “potrebnog” broja tretmana broj dlaka “trajno” smanji za 70-90%. Preostalih 10-30% su dlake sa malo pigmentacije i/ili tanke ili su takve postale zbog samog tretmana. Preostale dlake se mogu i dalje tretirati ali je izbor adekvatnih aparata jako sužen a rezultati su polovični. Da bi se uklonilo 100% dlaka obično se nastavlja sa elektrolizom. Većina osoba je zadovoljna i presrećna sa onih 70-90%. Ovo ne znači da sve dlake ne mogu trajno biti uklonjene ali se verovatnoća drastično smanjuje. “Potreban” broj tretmana prognozirati je jako nezahvalno.

Za fotoepilaciju se primenjuje od 4-10 tretmana. Nekome će biti dovoljno 4 tretmana a nekom 10, nekome možda i malo više, a na žalost ima i onih koji jednostavno ne reaguju na tretman (oko 5% od potencijalno podobnih pacijenata). Ipak, 95% je velika verovatnoća da ćete biti u pravoj grupi.

Trajna epilacija ne znači doživotno i izraz nije najbolje izabran. Po definiciji trajna epilacija označava veći period od perioda svih ciklusa rasta dlake zbirno odnosno duže od 4-12 meseci u zavisnosti od regije. Ovo je samo definicija a realno prve dlake će se mozda pojaviti posle dve godine a možda i posle sedam godina, nema garancije. Počeće sporadično da se pojavljuju, u početku ih nećete ni primećivati a kada ne budete zadovoljni stepenom maljavosti dođite na 1-3 tretmana (koji su jeftiniji) pa ćete opet biti srećni i zadovoljni duži period.